021-88745066

CDN چیست

CDN چیست و چه کاربرد هایی دارد

فهرست مطالب

در دنیای امروز وب یکی از مهم ترین عاملی که هم در سئو و هم در افزایش کلیک سایت موثر است، زود لود شدن محتواهای وب سایت برای کاربران است.

با توجه به سرعت کم اینترنت در ایران، برنده ی عرصه ی جذب مخاطب و مشتری کسی است که بتواند میزان زمان لود شدن صفحه ی وب سایتش را به حداقل برساند.

 

یکی از سرویس هایی که بشدت می تواند در این زمینه به کمک شما بیاید CDN است.

حال ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که CDN چیست. پس تا انتهای این مقاله همراه سرور جت باشید تا با مفهوم CDN بیشتر آشنا شویم.

 

CDN چیست

CDN (  Content Delivery Network ) یا شبکه توزیع محتوا به کابران اینترنتی به این اجازه را می دهد که به نزدیک ترین سرور از نظر موقعیت جغرافیایی وصل و محتوای سایت را دریافت کنند.

به زبان ساده تر وقتی شما اطلاعات سایتتان را روی یک سرور بارگذاری می کنید کاربران از هر جای دنیای فقط می توانند محتوای سایت شما را از همان سرور دریافت کنند.

 

ولی وقتی که از CDN استفاده می کنید اطلاعات سایت شما در یک شبکه ی جهانی از سرور ها کپی شده و از نزدیک ترین سرور بر حسب نقطه ی جغرافیایی به کاربر ارسال می شود.

 

به طور مثال فرض کنید شما یک سایت فروش لباس بر روی سرور های ایران راه اندازی کرده اید و فردی قصد خرید از سایت شما را دارد. که از قضا این فرد در آمریکا زندگی می کند.

 

برای اینکه بتواند به محتواهای سایت شما دسترسی پیدا کند ابتدا باید به سروری که در آن اطلاعات قرار دارد و داخل کشور ایران است وصل شود و خوب این کار مقداری زمانبر می شود. ولی اگر از نزدیک ترین سرور به آمریکا این اطلاعات را دریافت کند قضیه کاملا فرق کرده و سرعت آپلود شدن سایت بسیار افزایش پیدا می کند. این دقیقا همان کاربرد CDN است.

 

شاید برای یک کاربر این کار بسیار منطقی نباشد ولی اگر حجم زیادی از کاربران قصد بازدید از این سایت فروش لباس را داشته باشند که در خارج از کشور هستند می توان گفت CDN در اینجا به کمک ما می آید.

این مثال حتی برای داخل ایران هم صدق می کند.

CDN چیست

CDN چگونه کار می کند

برای به کاهش حداقلی سرعت آپلود اطلاعات بین کاربر و سرور وب سایت  CDNها نسخه ای کپی شده ( یا به اصطلاح کش شده ) از محتوای سایت را در POP ها قرار می دهند. هر کدام از POPها دارای تعدادی سرور در مناطق مختلف جهان است که حاوی اطلاعات کش شده است.

 

به عبارت دیگر با کمک CDN به جای داشتن یک سرور، چندین سرور در سرتاسر جهان در اختیار شما قرار می گیرد.

 

زمانی که کاربران قصد وارد شدن به وب سایت شما را داشته باشند توسط نزدیک ترین POP از نظر موقعیت جغرافیایی اطلاعات استاتیک کش شده ی وب سایت شما برایش ارسال شده و در نتیجه سرعت آپلود افزایش چشم گیری خواهد داشت.

حال این سوال پیش می آید اطلاعات استاتیک (  Static ) چیست ؟

تمامی تصاویر ها، ویدئو ها، گیف ها، فایل های صوتی، فایل های css که مربوط به قالبندی سایت هستند، جاوا اسکریپت ها و از این دست اطلاعات.

 

البته مزایای CDN فقط به این موارد گفته شده خلاصه نمی شود. پس در ادامه همراه سرور جت باشید.

% سرور جت %title

سرور ابری مجازی

اگر به دنبال خرید سرور ابری مجازی مطمئن هستید همین حالا کلیک کنید

مزایای CDN

 1- افزایش سرعت لودینگ سایت و کاهش پینگ

همانطور که در مقاله اشاره داشتیم مهم ترین مزیتی که CDN دارد و می شود به آن اشاره کرد همین افزایش سرعت بارگذاری سایت می باشد. که یکی از فاکتور های مهم در سئو همین کاهش پینگ سایت شما می باشد.

 

 2- افزایش امنیت

به دلیل استفاده از چند سرور در نقاط مختلف در جهان بار سایت شما کامل بر روی دوش یک سایت نیست و در نتیجه IP اصلی قابل شناسایی نیست که این امر حملات DDos را برای هکر ها بشدت سخت می کند.

*می توانید درباره ی افزایش امنیت سایت وردپرسی اینجا کلیک کنید*

علاوه بر این مورد بیشتر CDNها امکان نصب TSL که نوعی گواهی SSL محسوب می شود را دارا هستند. و با اینکار تمام ترافیک سایت شما رمزنگاری می شود.

 

 3- کاهش بار ترافیک

بالاتر اشاره کردیم. وقتی کل بار سایت شما بر دوش سرور اصلی نباشد و سرور های متعددی درخواست ها را دریافت و پاسخ مناسب را ارسال کنند در نتیجه ازدحام بر روی شبکه بسیار کاهش می یابد. ازدحام شبکه زمانی رخ می دهد که تعداد زیادی کاربر همزمان درخواست هایی را برای سرور ارسال کنند. در این صورت ترافیک سایت زیاد شده و سرور نمی تواند جوابگو باشد. استفاده از CDN بشدت می تواند ترافیک سایت را کاهش دهد.

 

 4- هزینه مقرون به صرفه

به این علت که تمامی امور تهیه ی زیر ساخت ها و نگهداری آن بر عهده ارائه کننده CDN است. بنابراین شما از این بابت هیچ هزینه ای پرداخت نمی کنید.

همچنین هزینه های مربوط به پهنای باند نیز کاهش می یابد. به خاطر اینکه تقریبا 80 درصد ترافیک روی دوش سرور های CDN می باشد.

 

 5- نصب و راه اندازی بسیار ساده

 

 6- بهبود عملکرد سئو

 

 7- افزایش نرخ تبدیل

ترخ تبدیل به این معناست که وقتی کاربران وارد سایت شما می شوند و عمل مدنظر شما را انجام می دهند ( مانند خرید و انجام تراکنش ) در این حالت می گوییم که یک تبدیل اتفاق اتفاده است. و به درصد این تبدیل ها  نرخ تبدیل می گوییم.

پس چند میلی ثانیه تاخیر در بارگذاری سایت می تواند باعث بوجود آمدن خسارت هایی بزرگی شود.

CDN چیست
محبوب ترین ارائه دهندگان CDN در جهان

Google Cloud CDN

بی شک محبوب ترین شرکتی که می توان در این لیست نام برد شرکت گوگل است. گوگل که یکی از بزرگ ترین ارائه دهنده های سرویس ابری در دنیا است خدمات خود را برای CDN هم ارائه کرده.

گوگل در بیش از 70 نقطه ی مختلف جهان سرویس های CDN را در دسترس قرار داده است.

 

Amazon CloudFront

آمازون توانسته با ارائه ی CDN های قدرتمند و با قیمت مناسب خود را در بین محبوب ترین شرکت های ارائه دهنده CDN قرار دهد. آمازون با قرار دادن سرور در تمامی نقاط جهان سرویس های خوبی را ارائه دهد.

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی بر این داشتیم که شما را با مفهوم CDN آشنا کنیم و با ویژگی های آن شما را آشنا کنیم. امیدوار هستیم که این مقاله برای شما مفید فایده واقع شده باشد.

 
احمد صفدرزاده

احمد صفدرزاده

دانشجو رشته ی کامپیوتر شاخه ی نرم افزار - فعال در حوزه ی سئو، تولید محتوای متنی و ویدئویی، طراحی گرافیکی و عکاسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *